Varga József a Hufbau – Akker KNKSE felnőtt csapatának új vezetőedzője

A 2017-2018-as bajnoki év utolsó mérkőzését követően sajtótájékoztatót tartott Egyesületünk, amelyen amellett, hogy értékeltük az elmúlt szezont, bemutattuk a felnőtt csapat új vezetőedzőjét, Varga Józsefet és szót ejtettünk a csapat jövő évi szereplésével kapcsolatos tényekről és célokról.

A résztvevőket Orell Zsolt a Kecskeméti Női Kézilabda Sportegyesület elnöke köszöntötte. Bevezetőjében elmondta, hogy a Hufbau – Akker KNKSE jövő évi szereplésével kapcsolatban sok találgatás merült fel az elmúlt időszakban. Számos kérdés várt azonban tisztázásra és mivel az Egyesület nem akart félinformációkkal szolgálni, úgy gondoltuk, megvárjuk a bajnokság végét a tájékoztatással.

Az Egyesület elnöke a következőkről tájékoztatta az újságírókat:

„Mindenek előtt szeretném elmondani, hogy a 2018-2019-es bajnoki évet az NBI/B keleti csoportjában folytatjuk, a döntésünk az Eger további szereplésétől, attól, hogy vállalják-e az NBI-es tagságot, független. A Hufbau – Akker Kecskeméti NKSE felnőtt csapatának vezetőedzője a következő szezonban Varga József lesz, akit ezúton is köszöntök. Nem újkeletű már az ismeretségünk, néhány évvel ezelőtt is tárgyaltunk, akkor nem jött létre a megállapodás.

Az elmúlt évvel kapcsolatban el kell mondanom, hogy mérhetetlenül csalódott vagyok, az eddigi éveim legnagyobb kudarcának érzem, hogy 7 ponttal a 13. helyen végeztünk és nem tudtuk megtartani NBI-es tagságunkat. Fontos elmondanom, hogy Marosán György szerződése szerint, ha a csapat bent maradt volna az első osztályban, 1 évvel meghosszabbítjuk együttműködésünket, azonban ezt nem sikerült elérni, így nem lehetett szó hosszabbításról.

5 évvel ezelőtt vettem a szárnyaim alá a kézilabdát, maximalista emberként arról álmodtam, hogy a lehető legjobban teljesítünk majd, a legmagasabb szintre juthatunk, ahogyan megfogalmaztuk -álmodtunk egy világot magunknak-. Sajnos ez az álom összetört, kiestünk. Sokan nem bíztak a csapatban és az is igaz, hogy nagyon nehéz az NBI-es tagság és az azzal járó feladatok. Azt gondolom, az eredményt kivéve azonban minden tekintetben megfeleltünk az első osztálynak.

Az előző évvel kapcsolatban nem szeretnék hosszas szakmai értékelésbe fogni. A bajnokság előtt a vezetőedzővel, Marosán Györggyel olyan játékosokat kerestünk, akikkel az NBI-es tagság a jövőben biztosítható, az ő elképzelései szerint igazoltunk. Az első fordulóban, a Debrecen ellen véleményem szerint egy nyert meccset vesztettünk el. Ezt követően a vezetőedző felvázolta, hogy egy „mini bajnokságban” kell helytállnunk, a mindenki által ismert csapatok ellen kell jól szerepelnünk. Az őszi szezonban még pontokat szereztünk, azonban a tavaszi szezonban nem jöttek a bravúr pontok, és kikaptunk az MTK és a Békéscsaba ellen is, a Vasas ellen is csak egy góllal győztünk.

A szomorúság és a kudarcélmény mellett azonban ki kell emelnem a Győr elleni bajnoki meccset, ez volt a legnagyobb élmény, 1800 embert volt a csarnokban, felemelő volt látni a szurkolókat, átélni a hangulatot, és le a kalappal a csapat előtt is, hiszen tisztesen helytálltunk.

Sokat gondolkoztam azon, hogy hogyan tovább. Végül arra jutottam, hogy folytatnom kell, hiszen nem hagyhatjuk elveszni az eddigi munkánkat, nagyon jó és NBI-es színvonalú munkát végző stáb jött össze, élén Veress Zsuzsanna klubmenedzserrel, de szeretném megköszönni az irodában dolgozó stábnak, a marketingért felelős kollégának, hiszen mindannyian segítették a csapat szereplését”.

Ezt követően Orell Zsolt köszönetet mondott a cégeknek, támogatóknak, akik az Egyesület mellett álltak.

Endrődi Ferenc, a Hufbau – Akker Tüzép tulajdonosa bár nem lehet itt, névadó szponzorként támogatta a csapatot, de köszönjük Kecskemét városának a támogatást, a Hírös Nonprofit Kft-nek, Szenes Mártonnak és Vazul Zsoltnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy olyan otthonra leltünk, amelyet bármely csapat megirigyelhet. Szabadszállási Mihály, a Megasped Kft. tulajdonosa, de a Coral Tours, a kecskeméti Auchan Áruház, a Pölöskei Szörp, a HollóGasztro Kft és a Granada Hotel is segítette munkánkat a 2017/2018-as szezonban.

A szurkolóknak is köszönjük a biztatást, a sok pozitív visszajelzést, amelyet közösségi oldalainkon, weboldalunkon kaptunk tőlük.

Szeretnék köszönetet mondani a média munkatársainak is hiszen nagyon korrekten álltatok a csapathoz, a rossz eredményből is a pozitív momentumokat próbáltátok kiemelni. Azt kérem, hogy továbbra is tájékoztassátok a közvéleményt, mi a továbbiakban is rendelkezésetekre állunk.”

Orell Zsolt egy fontos információval zárta szavait, elmondta, hogy a Hufbau – Akker Kecskeméti NKSE otthona a továbbiakban is a Messzi István Sportcsarnok lesz.

Orell Zsolt újságírói kérdésre, amely a következő szezon játékoskeretére vonatkozott elmondta, hogy a szerződésekkel kapcsolatos tárgyalások folyamatban vannak, előreláthatóan 5-6 játékos marad a jelenlegiek közül, 10-12 fő igazolása szükséges. Amennyiben kialakult a keret, újabb sajtótájékoztatót hívunk majd össze.

A sajtó munkatársai Orell Zsoltot ezt követően a jövő évi célokról faggatták. Az elnök elmondta, nem lesz könnyű a bajnokság, hiszen az Orosháza, az Algyő a Nyíradony is nagyon megerősödött. Cél, hogy az őszi szezonban az első háromban szerepeljen a csapat, ezt követően a szakmai vezetéssel átgondoljuk a továbbiakat, az esetleges erősítést, ha szükséges.

A sajtótájékoztató az új vezetőedző Varga József bemutatkozásával és gondolataival folytatódott.

Varga József a Testnevelési Egyetem kézilabda szakedző képesítésével, valamint EHF mesteredző végzettséggel rendelkező szakember, emellett biológia – testnevelés szakos tanár.

Vezetőedzőként számos első osztályú csapatnál dolgozott eredményesen, a DVSC, a Siófok KC, majd a Kiskunhalasi NKC gárdáját irányította, ezt követően 2012-től a Győri Audi ETO KC utánpótlás csapatainál dolgozott edzőként.

2013-ban visszatért a DVSC Kézilabda Kft-hez, ahol 2016-ig az NBI-es női csapat szakmai munkáját irányította. Ezt követően a Mosonmagyaróvár, majd a Hódmezővásárhely vezetőedzőjeként dolgozott.

A vezetőedző a következőket mondta:

„Nehéz feladat elé nézünk, hiszen több csapat küzd majd az NBI/B-ben a feljutásért, soraikat sokan az NBI-es csapatokból erősítették meg. Így nehéz azt megítélni, hogy milyen lesz a bajnokság ereje, ehhez 2-3 fordulónak el kell majd telnie.

Nagyon fontos, hogy olyan pozíciót foglaljon el ősszel a csapat, amely a tovább gondolkodást lehetővé teszi. A játékfelfogás tekintetében biztosan lesz változás, de nagyon fontos, hogy olyan játékstílust alkalmazzunk, amellyel sikeresen szerepelhet a csapat.

Bízom abban, hogy a szakmai múltam eredményes munkát jelent majd Kecskeméten is.”

A sajtótájékoztatót az utánpótlásról szóló beszámolóval Veress Zsuzsanna klubmenedzser zárta. Elmondta, hogy 13 csapatot versenyeztetünk különböző korosztályokban, amely csapatok bár sok esetben kor- és erőfölénnyel rendelkező ellenfelekkel versenyeztek, tisztesen helytálltak a bajnoki év során. Mind a Kecskeméti Sportiskolával együtt indított serdülő csapatunk, mind az ifjúsági csapat az első osztályban szerepel a jövő évben. Célunk, amely összhangban van a Magyar Kézilabda Szövetség elképzeléseivel az, hogy a széleskörű utánpótlás bázisból minőséget tudjuk nevelni.

Jövőre elindul ovi programunk, amelynek keretében a kézilabda alapjaival ismertetjük meg a gyerekeket játékos formában. Ehhez a programhoz már 16 óvoda csatlakozott.

A mai délután a záróvacsorával folytatódik a 2017/2018-as csapat számára, amelynek a Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotel ad otthont.

A Kecskeméti NKSE stábja nevében sok sikert kívánunk Varga Józsefnek!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!