Interjú – Palásti László

A Kecskeméti NKSE Serdülő III. osztályú csapata a 4. helyen zárta a 2018/2019-es bajnoki évet. A lányok trénere, Palásti László bár egy időre elbúcsúzik Egyesületünktől, a mögöttünk álló év tapasztalatairól, a csapat teljesítményéről kérdeztük.

 

Laci, nem volt könnyű dolgod, amikor átvetted a csapat irányítását, azonban az év végére kialakult az összhang mind a lányok és közted, mind csapaton belül. Hogyan értékelnéd szakmai szempontból ezt a bajnoki évadot?

Igen, elég döcögősen indult a felkészülési időszak. Többen úgy döntöttek a tavalyi szezon végén, hogy befejezik a kézilabdát és nem kívánnak többet játszani az egyesületnél. Ez meglátszódott a kezdeti létszámon is. Szerencsére ahogy teltek a napok, hetek, híre ment a lányok körébe, hogy pozitív irányba változott több dolog is. Több új játékos is érkezett, akiket már ismertem korábbi edzői munkámból kifolyólag. A csapat magja megmaradt és a frissen igazolt játékosokkal nagyon hamar összhangba kerültek. Bátran ki merem jelenteni, hogy ennyire összetartó lány csapatom még sose volt. A bajnokságban, amit én előzetesen kitűztem célul, azt elértük. Egy dolgot sajnálok, hogy nem sikerült egész szezonba egy bravúr győzelmet hozni. Megérdemelték volna a lányok.

 

Provics Lilla a 4., míg Árvai Laura a 8. helyen zárt a góllövő listán. Van-e olyan egyéni teljesítmény, fejlődés, amit kiemelnél?

A két lány javarészt az ifistákkal edzett, az ő esetükben Kerékgyártó Zsolt érdeme is, hogy előkelő helyen végeztek a góllövő listán. Tehetséges játékosok, csak rajtuk múlik meddig viszik.

Rajtuk kívül Gödöllei Odettet tudnám kiemelni, akiben hatalmas potenciál van. Balszélső játékosként végig játszotta a mérkőzéseket és a védekezése mindig kiemelkedő volt.

 

Ha jól tudom, a héten még vannak edzések, hogyan alakul a programotok?

Igen, a lányokkal a Dombhoz járunk ki strand kézilabdázni heti 2 alkalommal. Pénteken egy csapatépítő koncertre megyünk a Budapest Parkba, amelyet az egyik játékosom szülei ajánlottak fel nekünk. Ezt szeretném külön megköszönni Matúz Zsoltnak és Matúzné Szabó Nórának.

 

Jövőre nem Te leszel a lányokkal, hogy tovább?

Sajnos a szezon végén távozom a csapattól. Kevesen tudják, de fiú vonalon is edzőként dolgoztam párhuzamosan a lányok mellett. Az elmúlt 5 évben mindig volt lány csapatom és most úgy éreztem kell egy kis szünetet tartanom. Barátokként váltunk el a Kecskeméti NKSE-től és abban maradtunk, hogy egyszer visszatérek. Meg szeretném köszönni Veress Zsuzsannának és Blaskovits Adriennek az elmúlt egy évet. Gyakorlatilag mindent biztosítottak a csapat számára, hogy eredményes évet zárjunk és bármilyen problémánk volt a szezon közben, mindig segítettek megoldani azt. A szülőknek, drukkereknek pedig az egész éves biztatást köszönjük!

 

Köszönjük az interjút, további sok sikert kívánunk!

Hír megosztása:

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!