Indul a szezon a felnőtt csapat számára

Idegenben, a Hódmezővásárhelyi LKC elleni mérkőzéssel kezdődik a felnőtt csapat számára a bajnokság szeptember 19-én, vasárnap. A hét hetes, kemény felkészülés után a vezetőedzőt, Dr. Paic Róbertet faggattuk eddigi tapasztalatairól, a csapat feljutási esélyeiről, de a tréner a szurkolóknak is üzent.

Robi, a bajnoki rajt előtt néhány nappal vált véglegessé a keret. Hogyan áll össze a csapat?

Úgy alakult, hogy minden edzésen nagy számban voltunk jelen, ami nekem nagyon jó volt, hiszen így volt lehetőségem mindenkit megnézni. Ez a helyzet a lányoknak is kedvezett, hiszen egy egészséges versenyhelyzetet teremtett, próbálták túlszárnyalni magukat, az ifisták lendülete a felnőtt játékosokra is átragadt. Pont ezért nem erőltettem, hogy hamarabb legyen keret, fontos volt, hogy küzdjenek a lányok, mutassák meg magukat. Mindenkit leigazoltunk, aki végigvitte a felkészülést, de még változhat a keret a későbbiekben. Bátran nyúlhatunk később is az ifistákhoz, ha a bajnokságban jól teljesítenek.

A keret tagjai:

Menyhárt-Hanusz Boglárka (csapatkapitány), Berkes-Kaiser Melitta (helyettes csk), Molnár Noémi, Lukács Kata, Tasnádi Petra, Lóczi Fanni, Nagy Hanna, Torday-Nagy Sára, Sztachó Vivien, Radva Erzsébet, Nagy Enikő, Jámbor-Herceg Réka, Kollár Fanni, Bab Ágota, Bíró-Kisjuhász Petra, Csorba Zsuzsanna, Árvai Laura, Kump Veronika

A keret tagjai, de egyelőre sérültek: Iványi Léna, Pap Mercédesz és Tót Kíra.

7 hetes volt a felkészülési időszak, hogy sikerült a munka, össze tudtak kovácsolódni a lányok?

Nagyon úgy érzem, hogy igen, egységes a csapat, meg akarják mutatni önmaguknak is és másoknak is, hogy az előző időszak nem folytatódik. A csapat légkör is jól alakul, bár generációs különbségek vannak, ebből adódóan másként tekintetnek dolgokra, de ezt jól tudják kezelni a csapattagok.

Ha gyors, lendületes játékot tudunk vinni, akkor akár taktikai, akár az improvizatív játékban erősek vagyunk.

Az eddig látottak alapján Melit nagyon szépen megtalálják a lányok, mind támadásban, mind a védekezésben erős szerepe van.

A védekezésen egyébként még dolgoznunk kell, az akaraton nem fog múlni, de a védekezés a taktikai rendszere még hagy kívánni valót maga után. A 3-2-1 alapmozgásait még tanulnunk kell.

Ki lett a csapatkapitány és helyettese?

Elég egyértelmű volt a csapatkapitány megválasztása, a lányok adott pontjai döntöttek, ez alapján a kapitány Menyhárt-Hanusz Boglárka, helyettese pedig Berkes-Kaiser Melitta lett. Anonim módon megkérdeztem egyébként a kezdő csapatról is a lányokat, szinte 90%-ban ugyanazt írta mindenki.

A cél, ezt már többször elmondtuk, az azonnali visszajutás az NBI/B csoportba. Hogyan látod az esélyeinket?

Egyelőre nehéz bármit is mondani, 2-3 forduló után nagyjából tudni fogjuk. Nagyon fontos, hogy egy csapat a vezetőség tükörképe. Ha nincs megfelelő kommunikáció, bizalom, bármit csinálhatsz vezetőként, meglátszik a csapat teljesítményén.

Azt hiszem ezzel a kerettel képesek vagyunk megnyerni a bajnokságot, de szerencsére is szükség lesz és nem lesz könnyű. Minden meccsen 80-85%-ot kell nyújtani.

A mezőnnyel kapcsolatban mik a megérzéseid, mit vársz az első, Hódmezővásárhely elleni bajnokitól?

Videózással próbáltunk felkészülni holnapi ellenfelünkre. A hét közepén volt egy ütközéses feladat, ahol fantasztikusan teljesítettek a lányok. Ha ezt a védekezést, ezt a lendületet, tüzet átviszik a meccsre, nem lesz gond.

Üzennél-e valamit a Kecskeméti NKSE szurkolóinak?

Azt üzenem nekik, hogy adjanak esélyt a csapatnak, jöjjenek ki a meccsekre, buzdítsák a lányokat, mi igyekszünk a bizalmat meghálálni.

Köszönjük az interjút, sikeres szezont kívánunk, hajrá KNKSE!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!